Tietoa meistä

Kuuloklinikka

Kuuloklinikka on osa Tinnitusklinikkaa ja sen erikoisalaa ovat kuulontutkimukset, kuulokojeet ja kuulonsuojaaminen. Palvelemme kaikkia erilaisista kuulo-ongelmista kärsiviä. Lisäksi olemme kehittäneet erityisiä palvelukokonaisuuksia ikäihmisille, muusikoille ja melussa työskenteleville. Kuulontutkimuksissa käytämme alan huippulaitteita, joilla päästään jopa 20 000 Hz taajuuteen asti.

Toimipisteemme sijaitsee Helsingissä Pitäjänmäellä hyvien liikenneyhteyksien varrella. Palvelemme etäyhteydellä myös koko suomen alueella.

Asiakaspalvelu
Avoinna ma – pe klo 9 – 16
050 339 8804
info@kuuloklinikka.fi

Vastaanotto
Avoinna ajanvarauksella
Ma – pe klo 10 – 20 ja la – su klo 10 – 16Hio
motie 8, 6. kerros, 00380 Helsinki

Toimintatapamme

Roolimme terveydenhuollossa on hoitotyö. Keskitymme toiminnassamme tarjoamaan toimivaa ja tehokasta hoitoa tinnitukseen, joka perustuu viimeisimpään tutkittuun tietoon. Lähdemme siitä, että avain menestyksekkääseen tinnituksen hoitoon on ymmärtää asiakkaan tarpeet ja tavoitteet sekä löytää tinnituksen taustalla olevat tekijät. Kun tiedämme ne, niin pystymme tarjoamaan yksilöllisesti räätälöidyn tinnituksen hoito-ohjelman tavoitteiden saavuttamiseksi.

Toimimme moniammatillisessa yhteistyössä eri terveydenhuollon ammattilaisten kanssa asiakkaan parhaaksi. Ohjaamme asiakkaan erityistä hoitoa tai diagnostiikkaa vaativissa tilanteissa osaavan ja luotettavan toimijan pariin.

Toimintamme arvot

Vastuullisuus ja laatu ovat toimintamme keskeisimmät arvot. Meille tärkeintä on asiakkaidemme terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, hoitotyön korkea laatu sekä toimintamme ja osaamisemme jatkuva kehittäminen.

Laatu ja vastuullisuus

Kannamme vastuun siitä, että asiakkaamme saavat oikeaa, laadukasta, vaikuttavaa ja turvallista hoitoa. Haluamme taata parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen kaikissa kohtaamisissamme asiakkaan kanssa. Kehitämme toimintaamme asiakkaitamme kuunnellen ja uusinta tutkimustietoa ja teknologiaa hyödyntäen.  Toimimme aina lain ja eettisten ohjeiden mukaan riippumatta siitä, missä olemme, kenen kanssa tai millaisessa tilanteessa. Olemme sitoutuneet noudattamaan toiminnassamme tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja syrjimättömyyden periaatteita.

Sinua palvelee

Jarmo Lehtimäki
Sairaanhoitaja – AMK , Audionomi, Painekammioteknikko

Olen Metropolian ammattikorkeakoulusta valmistunut sairaanhoitaja – AMK / Audionomi erikoistumisalueena leikkaus- ja anestesia sairaanhoito sekä audiologisen hoitotyön asiantuntijana toimiminen. Olen suorittanut myös erikoistumisopinnot kliinisestä fysiologiasta ja neurofysiologiasta. Omaan lisäksi painekammioteknikon pätevyyden sukellus- ja ylipainelääketieteeseen.

Olen toiminut erikoissairaanhoitajana sekä osastonhoitajana puolustusvoimien terveydenhuollon parissa. Työtehtäviin on kuulunut ammattisukeltajien ja ammattilentäjien terveystarkastuksien tekeminen ja kehittäminen. Olen toiminut pitkään tinnituksen hoidon ja tutkimuksen parissa eri yrityksissä. Tehtäviini on kuulunut tinnituksen hoitoon liittyvien tutkimusten, kuten kuulotutkimusten ja tinnitusanalyysien tekeminen sekä hoito-ohjelmien laatiminen ja hoidon seuranta. Lisäksi olen toiminut ylipainehappihoidossa painekammiohoitajana. Toiminnan ja hoitotyön suunnittelu ja kehittäminen sekä ja tinnituksen tutkimus ovat olleet myös keskeinen osa tehtäviäni.

Uskon, että hyvä palvelu saavutetaan hankitulla tiedolla ja kokemuksella. Olen ylpeä siitä, että pysyn koko ajan tasalla viimeisimmistä tekniikoista ja hoidoista palvellakseni asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla.

”Tehtäväni on löytää paras tekniikka, joka täydentää elämäntilannettasi ja kuuloprofiiliasi. Prosessimme kautta olen varma, että pääsemme tähän ratkaisuun.”

 

Työn ohessa olen tehnyt ja ollut mukana useissa tinnitukseen liittyvissä tutkimuksissa:

Prevention and Treatment of Life-Threatening COVID-19 May Be Possible with Oxygen Treatment
Jukka Ylikoski, Jarmo Lehtimäki, Rauno Pääkkönen and Antti Mäkitie
PubMed
Published on 19 May 2022

Stress and Tinnitus; Transcutaneous Auricular Vagal Nerve Stimulation Attenuates Tinnitus-Triggered Stress Reaction
Jukka Ylikoski, Marika Markkanen, Ulla Pirvola, Jarmo Antero Lehtimäki, Matti Ylikoski, Zou Jing, Saku T. Sinkkonen and Antti Mäkitie
Frontiers in Psychology
Published on 17 Sep 2020

Attenuation of Positive Valence in Ratings of Affective Sounds by Tinnitus Patients
Annett Szibor, Jarmo Lehtimäki, Jukka Ylikoski, Antti A. Aarnisalo, Antti Mäkitie, Petteri Hyvärinen
Trends in Hearing
Published on 01 Jan 2018

Hearing disorder from music; a neglected dysfunction
Annett Szibor, Petteri Hyvärinen, Jarmo Lehtimäki, Ulla Pirvola, Matti Ylikoski, Antti Mäkitie, Antti Aarnisalo, Jukka Ylikoski
Acta Oto-Laryngologica
Published on 31 Aug 2017

Non-invasive vagus nerve stimulation reduces sympathetic preponderance in patients with tinnitus.
Jukka Ylikoski, Jarmo Lehtimäki, Ulla Pirvola, Antti Mäkitie, Antti Aarnisalo, Petteri Hyvärinen, Matti Ylikoski
Acta oto-laryngologica
Published on 13 Jan 2017

Transcutaneous Vagus Nerve Stimulation Modulates Tinnitus-Related Beta- and Gamma-Band Activity.
Petteri Hyvärinen, Santeri Yrttiaho, Jarmo Lehtimäki, Risto J Ilmoniemi, Antti Mäkitie, Jukka Ylikoski, Jyrki P Mäkelä, Antti A Aarnisalo
Ear and hearing
Published on 26 Nov 2014

Transcutaneous vagus nerve stimulation in tinnitus: a pilot study.
Jarmo Lehtimäki, Petteri Hyvärinen, Matti Ylikoski, Mikael Bergholm, Jyrki P Mäkelä, Antti Aarnisalo, Ulla Pirvola, Antti Mäkitie, Jukka Ylikoski
Acta oto-laryngologica
Published on 13 Dec 2012